Restorani u Novom Sadu

Restorani u Novom Sadu – Domaćinska atmosfera i zabavni sadržaji

Bilo da ste novo lice u gradu, stalni žitelj ili se tek upoznajete sa pitomim ulicama, složićete se da nema dileme da je Novi Sad sinonim za izuzetnu kulturnu scenu i gastronomski raj.

Širom Novog Sada, od centralnih delova grada, do udaljenih periferija i mirnih predgrađa, možete uživati u raznolikim čarima. Restorani, kafići, pivnice, klubovi i diskoteke čekaju da budu otkriveni. Zbog široke ponude, nije loše imati vodič ka najboljim mestima.

Ovaj prostrani grad na obali Dunava nudi doživljaj za svačiji ukus. Pripremite se za istraživanje različitih kulinarskih svetova – od autentičnih domaćih specijaliteta do restorana sa internacionalnom kuhinjom. Naša preporuka je krenete od samog ulaza u centar grada i neobičnog restorana Zak.

Nikako nemojte propustiti probu domaće pileće supe, sarme, gulaša, slanine, čvaraka, kobasice i ostalih tradicionalnih jela koja čine srce vojvođanske kuhinje. Moramo spomenuti ono po čemu je Novi Sad naširoko poznat, a to su specijaliteti od kuvane ili pečene ribe kakve možete isprobati u restoranu Cubo.

Osim vrhunske hrane, očekujte srdačnu atmosferu. Čim zakoračite, dočekaće vas mirisi koji će vam odmah pobuditi apetit. Nema ništa lepše nego na prazan stomak uživati u lokalnim vinima, pivima ili rakijama, dok vam kelner donosi meze, lepinje i sveže salate. Sve to uz pratnju prijatne muzike, s ponekom pesmom Đorđa Balaševića.

Restorani u Novom Sadu nude savremene ukuse i inovacije

Ako ste već umorni od tradicionalnog, istražite moderne restorane sa neobičnim ukusima i inovativnim kombinacijama, a mi preporučujemo The Camelot gastro pub. Danas burgeri, sutra pizza, prekosutra suši ili tortilje – izbor je dovoljan da zadovolji sve obroke, od doručka do večere. Ne zaboravite mesto i za po koji slatki zalogaj.

Za one koji nisu ljubitelji teške mesne kuhinje, u restoranu Portofino postoje razna ukusna veganska i vegerarijanska jela. Uz bezglutenske i bezšećerne opcije, u Novosadskim restoranima, niko neće ostati gladan.

Brojni restorani u Novom Sadu, osim hrane vrhunskog kvaliteta, pružaju i zabavan sadržaj tokom popodneva radnih dana i noći vikenda. Guardino je upravo jedan od takvih, gde možete uživati u panoramskom pogledu na grad i šoljici omiljene kafe. Pored toga i degustaciji gurmanluka i stvaranju uspomena koje će obeležiti vaše noći.

Kako odabrati mesto za nezaboravno iskustvo

Sada, kad ste se upoznali sa bogatstvom Novosadske kulinarske scene i kada vam već voda ide na usta, pitanje je – Kuda večeras? Istražite ponude i rezervišite svoje mesto za nezaboravan doživljaj.