Davnih dana, Greda je nastala s namerom da Novosađanima, ali i putnicima iz različitih krajeva, pruži skrovište koje će odisati duhom ravnice iz tamburaških pesama. Kutak u koji će bez razlike svraćati ljudi najrazličitijih profila – na čašicu razgovora i na vojvođanski ručak koji neodoljivo podseća na ručkove naših baka.

Godine su prošle, namera je ispunjena. Greda je, bez pompe i reklame, izgradila ime, stekla velik broj svakodnevnih gostiju i veliki broj onih koji svraćaju povremeno, tražeći u srdačnoj jednostavnosti beg od užurbane svakodnevice.

Pojeli biste nešto “s kašikom”? Čekaju vas tople čorbe, supe i pileći paprikaš, a tu je i naš, već legendarni, domaći pasulj sa dimljenim rebrima i kobasicom. Za ljubitelje roštilja imamo odličan izbor vešto spravljenih mesnih specijaliteta, a naravno da nismo zaboravili ni sladokusce – domaće palačinke i pita sa jabukama zaokružiće vašu vojvođansku gozbu na savršen način.

Važno je reći i da posebnu radost donosimo ljubiteljima tamburaša. Svakog vikenda, naši gosti imaju priliku da uživaju u zvucima tamburice i omiljenim pesmama, a sve to uz kvalitetna vina i mezetluk.

Greda nema marketinšku tajnu. Gredina tajna je u rukama i srcima njenih kuvarica i u nenametljivoj srdačnosti konobara. U toplini osmeha, u radosti života.

Dobro nam došli.