5 stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom odabira auto-škole

Polaganje vozačkog ispita B kategorije, obično se podudara sa punoletstvom, a mladi sa časovima mogu da počnu već sa 17 godina.
Zato je na roditeljima velika odgovornost da za svoju decu odaberu pravu auto-školu, gde će dobro naučiti pravila saobraćaja i bezbedne vožnje.
Zahvaljujući savetima iskusnih instruktora iz novosadske auto-škole Orbis, izdvojili smo 5 najvažnijih stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom izbora prave auto-škole.

Dobar instruktor
Da bi se bilo koji posao dobro naučio i savladao važan je, naravno, učitelj. Kod časova vožnje, bitno je da je to smirena osoba, koja ume da prenese znanje. U auto-školi Orbis profesionalni instruktori su garancija svakom kandidatu da se oseća bezbedno i lagodno u toku celog programa polaganja vozačkog ispita, da uspešno savladaju časove vožnje i postanu sigurni i bezbedni vozači.

Vozni park
Za početnike u vožnji, najvažnije je da je automobil pregledan, odnosno da ima što više staklenih površina. Takođe, ne preporučuju se preveliki automobili, već oni standardnih dužina. Tehnička ispravnost vozila se podrazumeva. U Orbisu sa ponosom ističu da se u njihovom voznom parku nalaze vozila isključivo novije generacije, tehnički ispravna, udobna i klimatizovana. Kandidatima su na raspolaganju: Opel Mokka, Opel Corsa, BMW X1, Audi A1, Mercedes A klase i VW Golf 7.

Opremljenost učionica
Kao što je važan auto koji će kandidati voziti tokom praktične obuke, bitni su dobri uslovi i tokom teorijskog dela. Polaznici treba da imaju dobru koncentraciju i tehničke uslove da savladaju pravila, kako bi u budućnosti mogli da budu bezbedni učesnici saobraćaja. Učionice u auto-školi Orbis su nove, moderne i savremene. Kandidati se u njima osećaju lagodno i koncentrisano u toku edukacije i polaganja samih ispita. Sve učionice poseduje nove računare i opremu za polaganje vozačkog ispita.
Izbor lokacije Lokacija gde se nalazi, nekada zna da bude presudna u izboru auto- škole. Kandidati najčešće biraju školu koja je blizu mestu stanovanja ili je na lokaciji u gradu, do koje se lako dolazi. U Orbisu su mislili i o tome, pa su kandidatima na raspolaganju tri lokacije u Novom Sadu: Bate Brkića
6b na Novom naselju, Heroja Pinkija 36 na Telepu i Sutjeska 2 na Spensu.

Pogodnosti prilikom plaćanja
Polaganje vozačkog ispita je značajna stvar u životu svakog mladog čoveka, a pošto se često poklapa sa proslavom punoletstva, predstavlja dodatni trošak roditeljima. Zato se oni neretko odlučuju za auto-škole
koje daju pogodnosti prilikom plaćanja. U Orbisu je kandidatima omogućeno plaćanje na 4 i više rata, preko administrativne zabrane ili čekovima građana.